Optimized – The Ecommerce Marketing Agency


În urmă cu 6 ani am lansat 3Pitici, care astăzi se numără printre principalele magazine online din segmentul Jucării și Articole pentru copii. A fost primul meu pas în antreprenoriat și continuă să fie și astăzi o sursă inepuizabilă de învățare. Deși nu eram deloc străini domeniului ecommerce, parcursul nu a fost deloc ușor, iar dezvoltarea 3Pitici în timp a însemnat enorm de multă muncă, dar și multe satisfacții.

Totodată, 3Pitici a reprezentat pentru mine o deschidere uriașă către oportunitățile din mediul digital. Fiind o afacere exclusiv online, pornită din fonduri proprii, am fost nevoită constant să caut cele mai eficiente modalități de promovare, fiind constrânsă de un buget redus. Așa că am căutat mereu să fiu la curent cu tot ce apărea nou în ceea ce privește marketing-ul online (Google AdWords, email marketing, social media etc.) și am reușit în acești ani să construiesc un framework și să îmi perfecționez tehnicile și instrumentele de promovare, iar rezultatele nu au întârziat să apară, afacerea noastră crescând în fiecare an.

În același timp, m-a fascinat puterea Google de a ajuta afacerile să crească și cred că acest entuziasm mi-a oferit și una dintre cele mai frumoase experiențe profesionale, aceea de lucra în Google timp de aproape 4 ani. Pe lângă echipa extraordinară, ce mi-a plăcut enorm în acești ani a fost faptul că am devenit expert în produsele de promovare Google și că am contribuit la dezvoltarea digitală a companiilor prin proiecte menite să le deschidă noi orizonturi în ceea ce privește mediul online. Cei care mă cunosc sau m-au văzut pe la diferite evenimente dedicate antreprenorilor, probabil știu că pot intra intr-o discuție interminabilă despre digital, îmi face plăcere să povestesc tips & tricks din experiența mea, cu același entuziasm de fiecare dată.

Am pornit acest proiect împreună cu o mică echipă de specialiști, alături de care mi-am propus să aducem rezultate pentru companiile și magazinele online care își doresc să se dezvolte. Ne vom concentra în primul rând pe PPC marketing prin intermediul Google AdWords și Facebook Ads și vom colabora cu partenerii noștri în două modalități.  Prima este PPC full management, iar a doua este consultanță pentru afacerile care deja au o echipă de marketing, dar au nevoie de un refresh în strategia și modalitățile de promovare plătită. Pentru că în ultimii doi ani am devenit și trainer certificat Google, susținând zeci de traininguri pentru antreprenorii la început de drum, vom oferi și posibilitatea unui training in-house, cu strategii și tehnici aplicate pe compania respectivă.

Majoritatea antreprenorilor cu care am discutat se confruntă cu aceleași provocări când vine vorba de marketing online: cum să dezvolți campanii profitabile chiar și atunci când ești într-o nișă unde marginile comerciale sunt mici, iar concurența este foarte mare, cum să scalezi într-un mod profitabil campaniile, cum să îți construiești o strategie pe termen lung și să fii relevant în fiecare moment care contează pentru utilizator, cum identifici noi canale de creștere, cum alegi un partener de încredere pentru serviciile promovare în contextul în care toate agențiile fac de toate și nu există specializare etc.

Exact pe aceste lucruri ne concentrăm și noi la Optimized, este ceea ce fac deja de peste 6 ani pentru 3Pitici și am ales o nișa ecommerce pentru că putem aduce o plus valoare. 

Mă bucur că avem deja alături de noi câteva magazine online importante din România din diferite segmente și că în primele luni deja am creat un framework pentru fiecare tip de client astfel încât campaniile PPC AdWords și Facebook Ads să aducă rezultate.

De asemenea, ne-am propus să fim activi pe blogul nostru cel puțin o dată pe lună pentru a împărtăși din experiența noastră, iar o dată pe an vom prelua și un proiect pro bono întrucât consider necesară și foarte importantă implicarea în dezvoltarea comunității. Locul pe anul acesta a fost deja ocupat