Instagram Ads – monetizare și preț reclame


Abstract

Instagram este una dintre platformele sociale cele mai potrivite de promovare, ce oferă un mod inspirațional de a prezenta povestea brand-ului. 

Instagram Ads este în continuă creștere, atât în numarul de utilizatori cât și din punct de vedere al beneficiilor pentru business-uri.

În România sunt peste 5 milioane de utilizatori pe platformă. Cei mai mulți dintre utilizatori (32%) sunt cu vârsta cuprinsă între 18-24 ani, urmată de vârsta cuprinsă între 25-34 ani (30%).

Instagram advertising

Instagram Ads oferă oportunități mari magazinelor online, fie că dorim notorietatea brandului și crearea unei comunități sau chiar creșterea vânzărilor. 

Instagram Ads folosește aceeași platformă de publicitate ca Facebook Ads. Acest lucru înseamnă că beneficiază de același sistem pentru targetare (interese,  locație, detalii demografice) și audiențe create manual pe baza vizitelor pe site sau a conversiilor. 

Instagram oferă o varietate de opțiuni de formaturi atractive, pentru a te ajuta să îți atingi obiectivele: Single Image / Video, Carousel, Story, Instagram Shopping, Creatori.

Bugetul este stabilit de fiecare advertiser, în funcție de obiectivele de business. De asemenea, el poate fi actualizat în orice moment. 

Prețul de promovare Instagram

Prețul diferă în funcție de mai multe variabile:

  • Obiectivul campaniei:  afișări, vizite site, conversii sau mesaje. Astfel se poate stabili un cost al promovării în funcție de afișări, clickuri sau conversii.  
  • Dimensiunea audienței este un alt factor care influențează costul reclamei. Prețul pe reclamă este în creștere, pe măsură ce tot mai multe business-uri intră în licitație pentru promovarea pe Instagram. 

O audiență broad are în mod normal un cost mai mic, deoarece există mai puțină concurență pentru un grup de persoane. Pe măsură ce audiența este îngustată de exemplu prin geotargetare, prețul crește, deoarece există mai multă competiție pe un public mai mic. 

  • Bugetul poate impacta de asemenea costul pentru Instagram Ads. Cu un buget mai mic, campania va iesi mai greu din etapa de învățare. La început costul poate fi mai mare deoarece sistemul învață tipul de campanie și obiectivele de optimizare și modul în care audiența interacționează cu reclamele. 

Un alt factor important este CTR-ul (click through rate). Dacă acesta este mic, sistemul înțelege că există o discrepanță între mesajul transmis și audiența targetată. Un CTR bun este aproximativ 2%.

Rezultatele reclamelor pot fi urmărite în detaliu cu ajutorul statisticilor din platforma Facebook Ads, ceea ce oferă posibilitatea de optimizare constantă. 

De ce să apelezi la o agenție de advertising pentru Instagram Ads

Pentru crearea unei strategii de succes este importantă planificarea campaniei pe Instagram. Aceasta oferă o imagine clară a business-ului în ceea ce privește poziționarea, competiția, audiența. Pentru cele mai bune rezultate este recomandat să apelezi la o agenție de advertising. O agenție te va ajuta să trasezi strategia pentru Instagram Ads, în cadrul celorlalte canale de promovare.

Noi te așteptăm oricând la o consultanță despre cum îți poți beneficia de avantajele Instagram Ads. 

Despre Optimized

Agenția Optimized este specializată în campanii PPC (Google Ads, Facebook Adsa, Instagram Ads, Pinterest Ads, YouTube Ads) pentru e-commerce. Portofoliul nostru cuprinde magazine online, alături de care lucrăm pe obiective clare de performanță (CPA, ROAS, ROI). Echipa noastră este formată din specialiști PPC și traineri certificați Google, totodată și persoane cu experiență hands-on în e-commerce.